Vaření není jen příprava jídla. Vaření reprezentuje pocity a velké události, malé katastrofy a velké triumfy, adrenalin a endorfiny. Vaření je přístup k životu - a jako takový vyžaduje ten správný nůž! Nože Epicure kombinují ctnosti dvou velkých filozofií: efektivnost a lehkost japonských nožů spolu s německou kvalitou a bezpečností. Nastavují standard ve funkci a výkonu. Zdolají všechny výzvy, které je potřeba v kuchyni zvládnout. Vše je promyšleno do nejmenšího detailu. Více
Čepel
Každá čepel bez výjimky je navržena, aby měla širší tvar, vyvíjela větší tlak na krájený předmět a díky tomu pracovala s mnohem vyšší účinností. Zároveň zaručuje zvýšenou bezpečnost a znatelně snadnější použití: širší kontaktní plocha nabízí nejen lepší kontrolu při vedení nože, ale také pomáhá rychle a čistě dopravit potraviny do hrnce.
Hlava
Nově vyvinutý zakřivený tvar hlavy účinně chrání prsty před ostrou čepelí a poskytuje větší bezpečnost a kontrolu při krájení.
Rukojeť
Profil rukojeti je na začátku široký a na konci zúžený pro přizpůsobení se přirozenému pohybu ruky. Výsledkem je ideální úchop. Materiál rukojeti sestává z přírodních vláken a pryskyřice. Kombinuje tak komfortní pocit ze dřeva s robustními a hygienickými vlastnostmi plastu. Materiál je vyráběn v USA, rukojeť je zpracována již v Solingenu.
Vyvážení
Díky inovativní geometrii hlavy a širšímu tvaru čepele je hmotnost soustředěna uprostřed nože. Výsledkem je rovnoměrné vyvážení, které zaručuje rychlou a snadnou práci s nožem, bez námahy.
To jsou vlastnosti tvořící Epicure - skvělé nápady, realizované v dokonalé podobě.
Čepel má optimální brusný úhel cca 15°.